RM 2017

En guldmedalj, fyra silver- och fem bronsmedaljer lyckades Bodens Karateklubbs barn och ungdomar kamma hem när Riksmästerskapen i karate (Shito Ryu) gick av stapeln lördagen den 13 maj.

Först ut i tävlingen var Elvira Walter i klassen kata flickor 9 år. Hon vann övertygande sina matcher med bra timing och tryck, och slutade högst upp på prispallen efter finalmöte mot Solveig Sjölund Botkyrka Shukokai KK.

Tea Olsson fortsatte att visa klubbens fina form genom att vinna två matcher i kumite (fighting) flickor 12 år. I finalen mötte hon lite för stort motstånd mot Angelica Chabo från Botkyrka Shukokai KK, men fick med sig en mycket välförtjänt silvermedalj hem till Boden.
- Tea tog snabbt initiativet i de två första matcherna och visade var skåpet skulle stå. I en av matcherna satte hon 3 superfina rundsparkar som snabbt gav 6 poäng, säger Teas coach Linnéa Walter.

Utöver Teas silvermedalj i kumite lyckades Linnéa Scharffenberg och Nora Walter bärga hem varsin bronsmedalj i några tuffa matcher i klassen kumite flickor 13 år.

Nästa moment för de tävlande var lagkata 11-13 år, och där uppvisade Bodens lag med Nora Walter, Linnéa Scharffenberg och Tea Olsson mycket fin teknik och timing, och kunde därmed vinna en fin silvermedalj, i konkurrens med 6 andra lag från södra Sverige. I finalen mötte Bodenlaget segrarna Botkyrka Shukokai KK.

Theo Nordström gick från klarhet till klarhet i klassen kata pojkar 13 år där, han övertygande tog hem en bronsmedalj.

- Det är riktigt kul att se Theos utveckling från föregående tävling i Stockholm några månader sedan fram till nu, säger Theos coach Fredrik Walter. All möda och slit i dojon har verkligen gett resultat.

Efter lunch övergick tävlandet i ungdoms- och vuxenklasserna. Max Wallström, 15 år, deltog först i Kata Herrar Yngre Junior (14-15 år). Max erövrade en mycket välförtjänt silvermedalj i stark konkurrens med 11 andra juniorer från övriga delar av Sverige. I finalen mötte Max segraren Benjamin Settergren från Karlskoga KF.

- Jag är supernöjd med min insats, säger Max. Det är min främsta placering hittills på de årligt återkommande riksmästerskapen.

I Kumite Herrar Yngre Junior -63 kg lyckades Max även ta en fin silvermedalj efter final mot William Aiderfors Västerås KC.

Trötta, men mycket nöjda och glada somnade karateklubbens tävlande ovaggade på nattåget hem till Boden.

max

Du är här: Home News RM 2017